Сладкие вина


Очевидно, что для производства сладкого вина необходимо использовать как можно более  сладкий виноград. Современные виноделы применяют четыре основных способа.

  1. Поздний сбор урожая;
  2. Подсушивание винограда;
  3. Использование зараженных особой «благородной плесенью» Бортритис ягод;
  4. Сбор урожая уже после наступления морозов.

Каждый из этих способов требует использования определенных сортов винограда, часто нужна длительная выдержка и брожение, особые климатические условия, что сказывается на конечной стоимости напитка. Хорошее сладкое вино практически всегда дороже аналогичного по качеству сухого. В противном случае, перед вами низкокачественный продукт.

Мцване квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Мцване квеврі
Вино біле сухе Глехурі Мцване квеврі. Характеризується ароматом польових квітів, до якого гармонійно приєднуються м'які тони кураги та меду. Смак ароматний, середньої тривалості з вираженими танинами і приємною кислотністю.

Ркацителі квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Ркацителі квеврі
Вино біле сухе Глехурі Ркацителі квеврі. Характеризується фруктовими і квітковими відтінками, смак вина свіжий, м'який, з хорошим балансом, помірним післясмаком та ароматом солодких прянощів.

Кісісхеві Сапераві квеврі червоне сухе
Глехурі

Червоне сухе вино Глехурі Кісісхеві Сапераві квеврі
Вино червоне сухе Глехурі Кісісхеві Сапераві квеврі. Характеризується ароматом ванілі, тютюну, сушеної сливи, стиглої ожини та вишні. Має темно-вишневий колір.

Хашмі Сапераві червоне сухе
Глехурі

Червоне сухе вино Глехурі Хашми Сапераві
Вино червоне сухе Глехурі Хашми Сапераві, контрольоване за місцем походження назви. Виготовлене з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в селі Хашмі, що в 15-ти км від Сагареджо.