Можливо, сухе вино стало першим алкогольним напоєм, який пригубив людина.
Як тільки люди навчилися обробляти землю, вони зуміли культивувати виноградну лозу.
Тисячі років тому ніхто не вмів втручатися в процес бродіння, тому досить довгий час вино виходило з низьким вмістом цукру. Іноді напій виходив солодше, ніж зазвичай, але причиною тому був або сорт винограду, або його переспів. У будь-якому випадку, з сучасними напівсолодкими і, тим більше, солодкими сортами то вино було не порівняти. Втім, люди пили його з задоволенням і для багатьох з нас саме сухе віное залишається найбільш бажаним.
Статистика продажів підтверджує, що сухе вино є найбільш затребуваним. Йому належить 4/5 світового ринку.
Цікаво, що за якістю вироблених в країні сортів сухого вина судять про стан виноробної галузі в цілому.
Сухе вино позитивно впливає на організм, чудово поєднується з різними стравами, сприяє поліпшенню самопочуття і, що важливо, дуже швидко виводиться.
Відверто кажучи, жоден інший алкогольний напій не може зрівнятися з хорошим сухим вином за ступенем благотворного впливу на здоров'я людини. Особливо це стосується червоного вина, в якому вміст корисних мікроелементів максимально.