Виробництво рожевого вина


Рожеве вино

Батьківщиною рожевого вина, звичайно ж, є Франція, де існує два способи його створення. До речі кажучи, думка, що досить змішати біле і червоне вино, щоб отримати рожеве, не має під собою ніяких підстав.

Для виробництва розе (саме так це вино називають у Франції), використовується виноград червоних сортів. Для того щоб вийшов такий незвичайний колір, час контакту вичавленого соку зі шкіркою скорочують до одного-двох днів (в шкірці ягід містяться барвники, завдяки яким вино виходить червоним).

Рожеве вино лише називається рожевим, насправді воно грає сотнями, якщо не тисячами відтінків, від блідого, практично білого, до майже гранатового.

Те ж саме можна сказати і про смак. Зазвичай розе володіє свіжими фруктовими, ягідними нотками.

Вино ігристе рожеве напівсухе
Teliani Valley

Вино ігристе Teliani Valley рожеве напівсухе
Вино ігристе Teliani Valley рожеве напівсухе. Виготовлено з вирощеного в Грузії сорти винограду Cапераві та Піно-Нуар. Характеризується м'яким смаком та вишуканим ароматом фруктів, який вдало поєднується з тонами лісових ягід. Рекомендується подавати як аперитив, так і з різними десертами.

Саправі Розе
Teliani Valley

Рожеве напівсухе столове вино Саправі Розе
Рожеве напівсухе столове вино Саправі Розе. Виготовлено з відбірного сорту винограду Сапераві, вирощеного в Кахетії. Характеризується ароматом червоної смородини, полуниці, з цитрусовими нотками. Має ніжно-рожевий колір. Легкий і приємний смак робить його вдалим річним вином.