Рожеве вино має статус романтичного, жіночого та трохи легковажного напою. Виною тому, звичайно ж, незвичайний колір, який, граючи в наповненому келиху, створює відповідний настрій. Рожеве вино прийнято замовляти на першому побаченні, якщо воно проходить в ресторані. З його допомогою часом навіть підкорюють жіночі серця. У той же час це абсолютно самодостатній напій, що володіє як власною технологією виробництва, так і унікальними смаковими і ароматними характеристиками.
Рожеве вино
Батьківщиною рожевого вина, звичайно ж, є Франція, де існує два способи його створення. До речі кажучи, думка, що досить змішати біле і червоне вино, щоб отримати рожеве, не має під собою ніяких підстав.
Для виробництва розе (саме так це вино називають у Франції), використовується виноград червоних сортів. Для того щоб вийшов такий незвичайний колір, час контакту вичавленого соку зі шкіркою скорочують до одного-двох днів (в шкірці ягід містяться барвники, завдяки яким вино виходить червоним).
Рожеве вино лише називається рожевим, насправді воно грає сотнями, якщо не тисячами відтінків, від блідого, практично білого, до майже гранатового.
Те ж саме можна сказати і про смак. Зазвичай розе володіє свіжими фруктовими, ягідними нотками.