
Рожеве вино
Батьківщиною рожевого вина, звичайно ж, є Франція, де існує два способи його створення. До речі кажучи, думка, що досить змішати біле і червоне вино, щоб отримати рожеве, не має під собою ніяких підстав.
Для виробництва розе (саме так це вино називають у Франції), використовується виноград червоних сортів. Для того щоб вийшов такий незвичайний колір, час контакту вичавленого соку зі шкіркою скорочують до одного-двох днів (в шкірці ягід містяться барвники, завдяки яким вино виходить червоним).
Рожеве вино лише називається рожевим, насправді воно грає сотнями, якщо не тисячами відтінків, від блідого, практично білого, до майже гранатового.
Те ж саме можна сказати і про смак. Зазвичай розе володіє свіжими фруктовими, ягідними нотками.