Муджуретулі - з урожаю винограду Муджуретулі отримують гідні столові вина: сухі, напівсухі та напівсолодкі. У поєднанні з Александроулі з нього виробляють високоякісну природно-напівсолодку знамениту Хванчкару. Найкращий виноград для цього вина зростає на правому березі річки Ріоні, в її верхів'ях. Саме присутність в купажі Муджуретулі додає смаку Хванчкари оксамитові малинові відтінки.
Сорт винограду Муджуретулі
В другій половині жовтня температура повітря на заході Грузії різко падає аж до заморозків. Завдяки цьому бродіння сусла природним способом сповільнюється, а часто і призупиняється. В результаті змінюється його структура: кількість води зменшується, а цукор - збільшується, тобто зберігається природна солодкість. Низька температура сприяє також незмінності природного сортового аромату.
Незважаючи на недостатню поширеність, цей сорт винограду широко використовують у виноробстві багато винних заводів Західної Грузії. З метою забезпечення високої якості виноматеріалу, виноград збирають вручну в годорі - спеціальні плетені кошики.