Сорт винограду Муджуретулі


Сорт винограду Муджуретулі 

В другій половині жовтня температура повітря на заході Грузії різко падає аж до заморозків. Завдяки цьому бродіння сусла природним способом сповільнюється, а часто і призупиняється. В результаті змінюється його структура: кількість води зменшується, а цукор - збільшується, тобто зберігається природна солодкість. Низька температура сприяє також незмінності природного сортового аромату.

Незважаючи на недостатню поширеність, цей сорт винограду широко використовують у виноробстві багато винних заводів Західної Грузії. З метою забезпечення високої якості виноматеріалу, виноград збирають вручну в годорі - спеціальні плетені кошики.

Хванчкара
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Хванчкара
Червоне напівсолодке вино «Хванчкара» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сортів Александроулі та Муджуретулі, у специфічній зоні Хванчкара в Рачі. Характеризується темно -рубіновим забарвленням, добре розвиненим ароматом, властивим цим сортам винограду, та оксамитовими тонами малини.