Сорт винограду Цолікаурі дає врожайність 80-100 ц / га. Це один з найбільш пізніх сортів: його збирають, починаючи з середини жовтня. До повного визрівання ягід з моменту розпускання бруньок має пройти не менше 179 днів.
Особливості сорту дозволяють виробляти з нього широкий асортимент якісних вин зі свіжим смаком і різним рівнем ності:
- білі столові сухі;
- напівсолодкі прості;
- Ігристі солодкі.
Сортове марочне столове вино Цолікаурі - найбільш масове за обсягом виробництва в Грузії, проводиться з 1890 року. Має кислотність від 6 до 7,5 г / л і містить від 10,5% до 12,5% спирту. Відрізняється світлих золотистих, злегка зеленуватим відтінком.
Виноград для виробництва цього вина збирають вручну на піку стиглості при вмісті цукру не менше 19%. Охолоджений до температури від + 4 ° C до + 6 ° C виноград продавлюють через прес і поміщають для бродіння в дубові бочки або емальовані цистерни. Залежно від технології виноматеріал готують з відділенням гребенів або без.
Температура бродіння суворо контролюється і підтримується в температурних межах від + 15 ° C до + 18 ° C. Перші місяць-півтора рекомендується витримувати температуру бродіння + 10-12 ° С. По завершенні бродіння вино дозріває протягом декількох місяців. Як правило, вино готове до розливу через рік, тобто, після збору наступного врожаю. Максимально виноматеріали витримують 2 роки.