Сорт винограду Александроулі


Сорт винограду Александроулі

Відмінні риси Александроулі:

  • матові сільноопушенние листя;
  • гіллясті або лопатеві грона;
  • чорні круглі ягоди, рясно вкриті восковим нальотом
  • злегка хрустка м'якоть.

Вміст цукру високе - до 27%.

Незважаючи на те, що сорт не вимогливий до ґрунтових умов, багаторазові спроби вирощувати Александроулі в інших областях Грузії не дали результатів. Він був і залишається гордістю саме Рачи. Невеликі його ділянки зустрічаються лише в сусідніх Амбролаурському і Онському районах.

Цей виноград використовується в виготовленні високоякісних червоних столових вин, виноматеріалів і соків.

Винороби Рача-Лечхумі винайшли свій особливий спосіб виноробства, удосконаливши имеретинский тип.

Секрет Рача-лечхумского виноробства полягає в використанні вкопаних в землю глечиків - квеврі. У цих ємностях вино бродить при температурі + 4-5ОС, а не + 14-15 ОС, як в Імеретинській технології.

При бродінні природний цукор не руйнується, тому що не взаємодіє з дріжджовими бактеріями. За рахунок низької температури вони гинуть і випадають в осад. Цукор залишається у вині і надає йому природну солодкість.

Саме таким способом виходить природно-напівсолодка Хванчкара - найвідоміше грузинське вино. Для нього беруть виноград Александроулі, що росте на правому березі річки Ріоні в мікрорайоні Тола-Хванчкара. Як правило, але не обов'язково, купаж доповнюють виноматеріалом з сорту Муджуретулі, зібраного в цій же місцевості. Вино має темно-рубіновий колір і бархатистий малиновий смак.

Ахашені
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Ахашені
Червоне напівсолодке вино «Ахашені» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в специфічній зоні Ахашені в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом, гармонійним смаком та оксамитовими шоколадними тонами.

Мцване квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Мцване квеврі
Вино біле сухе Глехурі Мцване квеврі. Характеризується ароматом польових квітів, до якого гармонійно приєднуються м'які тони кураги та меду. Смак ароматний, середньої тривалості з вираженими танинами і приємною кислотністю.

Ркацителі квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Ркацителі квеврі
Вино біле сухе Глехурі Ркацителі квеврі. Характеризується фруктовими і квітковими відтінками, смак вина свіжий, м'який, з хорошим балансом, помірним післясмаком та ароматом солодких прянощів.

Цинандалі витримане в дубових діжках
Teliani Valley

Біле сухе вино Цинандалі витримане в дубових діжках
Біле сухе вино Цінандалі витримане в дубових діжках контрольоване за місцем походження назви, виготовлене з сортів винограду Ркацителі та Мцване, зібраних вручну на старих та низьковрожайних виноградниках Цинандалі Характеризується приємним смаком цитрусових, ароматом білого персика, тропічних фруктів та французького дуба. Вино дозріває у французьких дубових бочках протягом…

Кіндзмараулі
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Кіндзмараулі
червоне напівсолодке вино «Кіндзмараулі» контрольоване за походженням назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Саперав, вирощеногоі в специфічній зоні Кіндзмараульскіх виноградників в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом та гармонійним оксамитовим смаком.

Манаві Мцване
Teliani Valley

Біле сухе вино Манаві Мцване
Біле сухе вино «Манаві Мцване» контрольоване за місцем походження назви виготовлено з відбірного сорту винограду Мцване, вирощеного в специфічній зоні Манаві в Кахетії. Характеризується м'яким ароматом цитрусових, стиглих фруктів, в яких відрізняються тони персика та груші. Має світло-солом'яний колір.

Мукузані
Teliani Valley

Червоне сухе вино Мукузані
Червоне сухе вино «Мукузані» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного на виноградниках специфічної зони Мукузані в Кахетії. Вино дозріває в дубових бочках протягом 12 місяців, характеризується темно-рубіновим забарвленням, яскраво вираженим ароматом та ніжним букетом.

Сапераві
Teliani Valley

Червоне сухе столове вино Сапераві
Червоне сухе столове вино «Сапераві» виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в Кахетії. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується темно - рубіновим забарвленням, відрізняється екстрактивним, гармонійним смаком та приємною терпкістю.

Хванчкара
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Хванчкара
Червоне напівсолодке вино «Хванчкара» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сортів Александроулі та Муджуретулі, у специфічній зоні Хванчкара в Рачі. Характеризується темно -рубіновим забарвленням, добре розвиненим ароматом, властивим цим сортам винограду, та оксамитовими тонами малини.

Цинандалі
Teliani Valley

Біле сухе вино Цинандалі
Біле сухе вино «Цинандалі» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сортів Ркацителі і Мцване зростаючих в Кахеті, в специфічній зоні Цинандалі. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується світло-солом'яним забарвленням, відрізняється чудовим букетом та неповторним ароматом.