Гарне вино створює найкращу уяву про ту землю і той народ, творінням якої воно є. Разом з Грузією і зародилася культура вина на цій землі. Свідчать про це виявлені, в результаті археологічних розкопок, виноградні кісточки, що датуються 7-6 тисячоліттями до нашої ери і глиняні глечики, яким 3000лет.
Грузія - батьківщина культурного виноградарства, оспівана в своїх шедеврах всесвітньо відомими поетами, письменниками, мандрівниками. Протягом усієї своєї нелегкої історії, з щирою турботою і любов'ю, Грузія змогла зберегти споконвічні традиції виноробства. Спробувавши добре грузинське вино, ми відкриваємо двері в історію Грузії, дізнаємося традиції цієї країни, переймаємося неперевершеною гостинністю грузинського народу.
У Грузії аборигенами є 500 видів лози з 4000 видів відомих в світі. З них 62 види внесені до стандартного асортименту. Особливо виділяються високоякісні грузинські винні сорти лози: Ркацителі, Сапераві, Мцване, Хіхві, Кісі, Чинурі, Цолікаурі, Цицка, Крахуна, Александроулі, Оджалеші, Чхавері, Аладастурі та інші. Крім аборигенних видів лози, майже в кожному краї Грузії поширені занесені ззовні види: Аліготе, Піно, Шардоне, Каберне, Совіньон, Шасла, Халіл, які знайшли свою другу Батьківщину на древній грузинській землі.
На сьогоднішній день в Грузії відомо до 500 видів сорту лози, з них в комерційному плані використовується 28, а інші віднесено до числа колекційних видів.
Мікрозони Грузії:
- Мікрозона "Кіндзмараулі"
- Мікрозона "Мукузани"
- Мікрозона "Кварелі"
- Мікрозона "Ахашені"
- Мікрозона "Цинандалі"
- Мікрозона "Напареулі"
- Мікрозона "Гурджаані"
- Мікрозона "Вазісубані"
- Мікрозона "Тібаані"
- Мікрозона "Котехі"
- Мікрозона "Манаві"
- Мікрозона "Карденахі"
- Мікрозона "Теліані"
- Мікрозона "Кахеті"
Гарне вино створює найкращу уяву про ту землю і той народ, творінням якої воно є. Разом з Грузією і зародилася культура вина на цій землі. Свідчать про це виявлені, в результаті археологічних розкопок, виноградні кісточки, що датуються 7-6 тисячоліттями до нашої ери і глиняні глечики, яким 3000лет.
Грузія - батьківщина культурного виноградарства, оспівана в своїх шедеврах всесвітньо відомими поетами, письменниками, мандрівниками. Протягом усієї своєї нелегкої історії, з щирою турботою і любов'ю, Грузія змогла зберегти споконвічні традиції виноробства. Спробувавши добре грузинське вино, ми відкриваємо двері в історію Грузії, дізнаємося традиції цієї країни, переймаємося неперевершеною гостинністю грузинського народу.
У Грузії аборигенами є 500 видів лози з 4000 видів відомих в світі. З них 62 види внесені до стандартного асортименту. Особливо виділяються високоякісні грузинські винні сорти лози: Ркацителі, Сапераві, Мцване, Хіхві, Кісі, Чинурі, Цолікаурі, Цицка, Крахуна, Александроулі, Оджалеші, Чхавері, Аладастурі та інші. Крім аборигенних видів лози, майже в кожному краї Грузії поширені занесені ззовні види: Аліготе, Піно, Шардоне, Каберне, Совіньон, Шасла, Халіл, які знайшли свою другу Батьківщину на древній грузинській землі.
На сьогоднішній день в Грузії відомо до 500 видів сорту лози, з них в комерційному плані використовується 28, а інші віднесено до числа колекційних видів.
Мікрозони Грузії:
- Мікрозона "Кіндзмараулі"
- Мікрозона "Мукузани"
- Мікрозона "Кварелі"
- Мікрозона "Ахашені"
- Мікрозона "Цинандалі"
- Мікрозона "Напареулі"
- Мікрозона "Гурджаані"
- Мікрозона "Вазісубані"
- Мікрозона "Тібаані"
- Мікрозона "Котехі"
- Мікрозона "Манаві"
- Мікрозона "Карденахі"
- Мікрозона "Теліані"
- Мікрозона "Кахеті"