Вміст цукру є, мабуть, другим за значимістю параметром, який допоможе зрозуміти, до якого виду столових або кріплених вин відноситься напій ще до початку дегустації. Існує чотири основних види вин: столові, кріплені (спеціальні), ароматизовані та ігристі. На частку столових сухих припадає більша частина продажів, проте і інші види вина дуже популярні.
Столові вина діляться на:
- Сухі вина, з вмістом цукру в межах 0,3%, або до 3 грам на літр. На частку спирту доводиться 9-13% обсягу
- Напівсухі вина, з вмістом цукру в межах 5 - 30 грам на літр, спирту - 9-13% обсягу.
- Напівсолодкі вина, з вмістом цукру в межах 30 - 80 грам на літр, спирту - 9-12% обсягу
Кріплені (спеціальні) вина включають в себе:
- Міцні вина, з вмістом цукру в пределахт 30 - 120 грам на літр, спирту - 17-21%.
- Солодкі вина, з вмістом цукру в межах 150 грам на літр, спирту - 14-20% обсягу.
- Напівдесертні вина, з вмістом цукру в межах 50 - 120 грам на літр, спирту - 14-16% обсягу.
- Десертні вина, з вмістом цукру в межах 160 - 200 грам на літр, спирту - 15-17% обсягу.
- Лікерні вина, з вмістом цукру в межах 210 - 300 грам на літр, спирту - 12-16% обсягу.
Ароматизовані та ігристі вина (шампанське, брют)
Столове
Столові вина, вина, одержувані в результаті повного (сухі) або часткового (напівсухі і напівсолодкі) бродіння сусла або мезги. При приготуванні столових вин забороняється введення в сусло при бродінні…
докладнішеИгристое
Игристое вино — это вино, насыщенное углекислым газом, который делает его шипучим, при этом углекислый газ получается в результате природного брожения. Игристое вино содержит избыток углекислоты, которая…
докладнішеСтолові вина діляться на:
- Сухі вина, з вмістом цукру в межах 0,3%, або до 3 грам на літр. На частку спирту доводиться 9-13% обсягу
- Напівсухі вина, з вмістом цукру в межах 5 - 30 грам на літр, спирту - 9-13% обсягу.
- Напівсолодкі вина, з вмістом цукру в межах 30 - 80 грам на літр, спирту - 9-12% обсягу
Кріплені (спеціальні) вина включають в себе:
- Міцні вина, з вмістом цукру в пределахт 30 - 120 грам на літр, спирту - 17-21%.
- Солодкі вина, з вмістом цукру в межах 150 грам на літр, спирту - 14-20% обсягу.
- Напівдесертні вина, з вмістом цукру в межах 50 - 120 грам на літр, спирту - 14-16% обсягу.
- Десертні вина, з вмістом цукру в межах 160 - 200 грам на літр, спирту - 15-17% обсягу.
- Лікерні вина, з вмістом цукру в межах 210 - 300 грам на літр, спирту - 12-16% обсягу.
Ароматизовані та ігристі вина (шампанське, брют)