Види вин в залежності від вмісту цукру

Столові вина діляться на:

  • Сухі вина, з вмістом цукру в межах 0,3%, або до 3 грам на літр. На частку спирту доводиться 9-13% обсягу
  • Напівсухі вина, з вмістом цукру в межах 5 - 30 грам на літр, спирту - 9-13% обсягу.
  • Напівсолодкі вина, з вмістом цукру в межах 30 - 80 грам на літр, спирту - 9-12% обсягу

Кріплені (спеціальні) вина включають в себе:

  • Міцні вина, з вмістом цукру в пределахт 30 - 120 грам на літр, спирту - 17-21%.
  • Солодкі вина, з вмістом цукру в межах 150 грам на літр, спирту - 14-20% обсягу.
  • Напівдесертні вина, з вмістом цукру в межах 50 - 120 грам на літр, спирту - 14-16% обсягу.
  • Десертні вина, з вмістом цукру в межах 160 - 200 грам на літр, спирту - 15-17% обсягу.
  • Лікерні вина, з вмістом цукру в межах 210 - 300 грам на літр, спирту - 12-16% обсягу.

Ароматизовані та ігристі вина (шампанське, брют)


Столове

Столове

Столові вина, вина, одержувані в результаті повного (сухі) або часткового (напівсухі і напівсолодкі) бродіння сусла або мезги. При приготуванні столових вин забороняється введення в сусло при бродінні…

докладніше
Крепленое

Крепленое

докладніше
Игристое

Игристое

Игристое вино — это вино, насыщенное углекислым газом, который делает его шипучим, при этом углекислый газ получается в результате природного брожения. Игристое вино содержит избыток углекислоты, которая…

докладніше

Столові вина діляться на:

  • Сухі вина, з вмістом цукру в межах 0,3%, або до 3 грам на літр. На частку спирту доводиться 9-13% обсягу
  • Напівсухі вина, з вмістом цукру в межах 5 - 30 грам на літр, спирту - 9-13% обсягу.
  • Напівсолодкі вина, з вмістом цукру в межах 30 - 80 грам на літр, спирту - 9-12% обсягу

Кріплені (спеціальні) вина включають в себе:

  • Міцні вина, з вмістом цукру в пределахт 30 - 120 грам на літр, спирту - 17-21%.
  • Солодкі вина, з вмістом цукру в межах 150 грам на літр, спирту - 14-20% обсягу.
  • Напівдесертні вина, з вмістом цукру в межах 50 - 120 грам на літр, спирту - 14-16% обсягу.
  • Десертні вина, з вмістом цукру в межах 160 - 200 грам на літр, спирту - 15-17% обсягу.
  • Лікерні вина, з вмістом цукру в межах 210 - 300 грам на літр, спирту - 12-16% обсягу.

Ароматизовані та ігристі вина (шампанське, брют)