«IWSC» ( «International Wine & Spirits Competition») проводиться щорічно навесні та ділиться на два етапи: професійна сліпа дегустація (зразки подаються суддям у пронумерованих однакових келихах) і другий етап - деталізований лабораторний (хімічний, мікробіологічний) аналіз.
Організація IWSC має в своєму розпорядженні обладнані підвали для зберігання алкогольних напоїв та 3 зали для дегустацій. Лабораторний аналіз забезпечує незалежна лабораторія компанії Corkwise. Для участі в конкурсі кожен зразок надсилається в 4 примірниках. Хімічний аналіз міцного алкоголю включає: виміри рівня спирту та цукру, також за допомогою газового хроматографа визначається наявність можливих нелегальних добавок. Процес оцінки відбувається в повній тиші, без коментарів. Оцінки фіксуються головою конкурсу, який має право відкрити дискусію на тему того чи іншого напою, якщо у суддів (серед яких значиться понад 40 експертів, що мають титул Master of Wine) виникають додаткові коментарі.
Суддівство проходить в кілька етапів з березня по вересень. Результати оголошуються в травні, червні та вересні в залежності від категорії. Загальна презентація проходить у листопаді. «IWSC» також унікальний тим, що до оголошення офіційних результатів напої-претенденти на медаль підлягають обов'язковому технічному аналізу на відповідність законодавчим нормам ЄС. Товари, які не відповідають цим вимогам, можуть позбутися нагороди, присудженої при дегустації.
Офіційний сайт: http://www.iwsc.net/home
«IWSC» ( «International Wine & Spirits Competition») проводиться щорічно навесні та ділиться на два етапи: професійна сліпа дегустація (зразки подаються суддям у пронумерованих однакових келихах) і другий етап - деталізований лабораторний (хімічний, мікробіологічний) аналіз.
Організація IWSC має в своєму розпорядженні обладнані підвали для зберігання алкогольних напоїв та 3 зали для дегустацій. Лабораторний аналіз забезпечує незалежна лабораторія компанії Corkwise. Для участі в конкурсі кожен зразок надсилається в 4 примірниках. Хімічний аналіз міцного алкоголю включає: виміри рівня спирту та цукру, також за допомогою газового хроматографа визначається наявність можливих нелегальних добавок. Процес оцінки відбувається в повній тиші, без коментарів. Оцінки фіксуються головою конкурсу, який має право відкрити дискусію на тему того чи іншого напою, якщо у суддів (серед яких значиться понад 40 експертів, що мають титул Master of Wine) виникають додаткові коментарі.
Суддівство проходить в кілька етапів з березня по вересень. Результати оголошуються в травні, червні та вересні в залежності від категорії. Загальна презентація проходить у листопаді. «IWSC» також унікальний тим, що до оголошення офіційних результатів напої-претенденти на медаль підлягають обов'язковому технічному аналізу на відповідність законодавчим нормам ЄС. Товари, які не відповідають цим вимогам, можуть позбутися нагороди, присудженої при дегустації.
Офіційний сайт: http://www.iwsc.net/home