International Wine and Spirit Competition

 

 

 

«IWSC» ( «International Wine & Spirits Competition») проводиться щорічно навесні та ділиться на два етапи: професійна сліпа дегустація (зразки подаються суддям у пронумерованих однакових келихах) і  другий етап - деталізований лабораторний (хімічний, мікробіологічний) аналіз.

Організація IWSC має в своєму розпорядженні обладнані підвали для зберігання алкогольних напоїв та 3 зали для дегустацій. Лабораторний аналіз забезпечує незалежна лабораторія компанії Corkwise. Для участі в конкурсі кожен зразок надсилається в 4 примірниках. Хімічний аналіз міцного алкоголю включає: виміри рівня спирту та цукру, також за допомогою газового хроматографа визначається наявність можливих нелегальних добавок. Процес  оцінки відбувається в повній тиші, без коментарів. Оцінки фіксуються головою конкурсу, який має право відкрити дискусію на тему того чи іншого напою, якщо у суддів (серед яких значиться понад 40 експертів, що мають титул Master of Wine) виникають додаткові коментарі.

Суддівство проходить в кілька етапів з березня по вересень. Результати оголошуються в травні, червні та вересні в залежності від категорії. Загальна презентація проходить у листопаді. «IWSC» також унікальний тим, що до оголошення офіційних результатів напої-претенденти на медаль підлягають обов'язковому технічному аналізу на відповідність законодавчим нормам ЄС. Товари, які не відповідають цим вимогам, можуть позбутися нагороди, присудженої при дегустації.

Офіційний сайт: http://www.iwsc.net/home


Ахашені
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Ахашені
Червоне напівсолодке вино «Ахашені» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в специфічній зоні Ахашені в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом, гармонійним смаком та оксамитовими шоколадними тонами.

Мцване квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Мцване квеврі
Вино біле сухе Глехурі Мцване квеврі. Характеризується ароматом польових квітів, до якого гармонійно приєднуються м'які тони кураги та меду. Смак ароматний, середньої тривалості з вираженими танинами і приємною кислотністю.

Ркацителі квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Ркацителі квеврі
Вино біле сухе Глехурі Ркацителі квеврі. Характеризується фруктовими і квітковими відтінками, смак вина свіжий, м'який, з хорошим балансом, помірним післясмаком та ароматом солодких прянощів.

Вино ігристе рожеве напівсухе
Teliani Valley

Вино ігристе Teliani Valley рожеве напівсухе
Вино ігристе Teliani Valley рожеве напівсухе. Виготовлено з вирощеного в Грузії сорти винограду Cапераві та Піно-Нуар. Характеризується м'яким смаком та вишуканим ароматом фруктів, який вдало поєднується з тонами лісових ягід. Рекомендується подавати як аперитив, так і з різними десертами.

Кіндзмараулі
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Кіндзмараулі
червоне напівсолодке вино «Кіндзмараулі» контрольоване за походженням назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Саперав, вирощеногоі в специфічній зоні Кіндзмараульскіх виноградників в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом та гармонійним оксамитовим смаком.

Кісі Мцване
Teliani Valley

Біле сухе столове вино Кісі Мцване
Вино біле сухе столове «Кісі Мцване» виготовлено з сорту винограду Кісі, вирощеного в селі Ахмета, та сорту винограду Кахетинський Мцване, вирощеного в селі Ікалто. Характеризується яскраво вираженим ароматом білого персика і тропічних фруктів. Має світло-солом'яний колір і стійкий післясмак.

Мукузані
Teliani Valley

Червоне сухе вино Мукузані
Червоне сухе вино «Мукузані» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного на виноградниках специфічної зони Мукузані в Кахетії. Вино дозріває в дубових бочках протягом 12 місяців, характеризується темно-рубіновим забарвленням, яскраво вираженим ароматом та ніжним букетом.

Саправі Розе
Teliani Valley

Рожеве напівсухе столове вино Саправі Розе
Рожеве напівсухе столове вино Саправі Розе. Виготовлено з відбірного сорту винограду Сапераві, вирощеного в Кахетії. Характеризується ароматом червоної смородини, полуниці, з цитрусовими нотками. Має ніжно-рожевий колір. Легкий і приємний смак робить його вдалим річним вином.

Сапераві
Teliani Valley

Червоне сухе столове вино Сапераві
Червоне сухе столове вино «Сапераві» виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в Кахетії. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується темно - рубіновим забарвленням, відрізняється екстрактивним, гармонійним смаком та приємною терпкістю.

Сапераві не фільтроване
Teliani Valley

Червоне сухе вино Сапераві нефільтроване
Вино червоне сухе «Сапераві нефільтроване» виготовлене з зібраного вручну високоякісного винограду сорту Сапераві, вирощеного в зоні Цінандалі. Дозріває в дубових бочках протягом 12 місяців. Характеризується ароматом смаженої кави, стиглої вишні та чорносливу, з легким присмаком ванілі. Саперави хорошо сочетается с дубовым ароматом.

Твіши
Teliani Valley

Біле напівсолодке вино Твіши
Біле напівсолодке вино Твіши контрольоване за місцем походження назви виготовлено з відбірного винограду сорту Цолікоурі у специфічній зоні Твіши в Лечхумі. Характеризується світл-ї бурштиновим забарвленням, ніжним, вишуканим смаком та фруктовим ароматом.

Цинандалі
Teliani Valley

Біле сухе вино Цинандалі
Біле сухе вино «Цинандалі» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сортів Ркацителі і Мцване зростаючих в Кахеті, в специфічній зоні Цинандалі. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується світло-солом'яним забарвленням, відрізняється чудовим букетом та неповторним ароматом.

 

 

 

«IWSC» ( «International Wine & Spirits Competition») проводиться щорічно навесні та ділиться на два етапи: професійна сліпа дегустація (зразки подаються суддям у пронумерованих однакових келихах) і  другий етап - деталізований лабораторний (хімічний, мікробіологічний) аналіз.

Організація IWSC має в своєму розпорядженні обладнані підвали для зберігання алкогольних напоїв та 3 зали для дегустацій. Лабораторний аналіз забезпечує незалежна лабораторія компанії Corkwise. Для участі в конкурсі кожен зразок надсилається в 4 примірниках. Хімічний аналіз міцного алкоголю включає: виміри рівня спирту та цукру, також за допомогою газового хроматографа визначається наявність можливих нелегальних добавок. Процес  оцінки відбувається в повній тиші, без коментарів. Оцінки фіксуються головою конкурсу, який має право відкрити дискусію на тему того чи іншого напою, якщо у суддів (серед яких значиться понад 40 експертів, що мають титул Master of Wine) виникають додаткові коментарі.

Суддівство проходить в кілька етапів з березня по вересень. Результати оголошуються в травні, червні та вересні в залежності від категорії. Загальна презентація проходить у листопаді. «IWSC» також унікальний тим, що до оголошення офіційних результатів напої-претенденти на медаль підлягають обов'язковому технічному аналізу на відповідність законодавчим нормам ЄС. Товари, які не відповідають цим вимогам, можуть позбутися нагороди, присудженої при дегустації.

Офіційний сайт: http://www.iwsc.net/home