Чорноморське узбережжя Грузії


Прибережна смуга Чорного моря

У цьому вологому субтропічному краї виділяються такі підзони: Аджаро-Гурійская і Самегрело-Абхазька. Аджаро-Гурійская підзона включає в себе низину (висотою 75-125 метрів над рівнем моря) і передгір'ї (висотою від 75-125 до 400-500 метрів), яке створюють схили месхетинських хребта. У цій підзоні середня річна температура становить 13.5 - 14 градусів, а обсяг опадів досягає 2300 - 2500 мм. У цьому регіоні переважно поширена червона грунт і подзолистая грунт. На сході гірську сіру землю змінює жовта. Основні сорти винограду: Цолікоурі, Чхавері, Аладастурі, Аліготе і інші. Цолікоурі використовується для виробництва звичайних столових вин, Чхавері же використовується для створення натурально напівсолодкого марочного вина «Чхавері».

Самегрело-Абхазька підзона є продовженням Аджаро-Гурійський підзони, вона розташована на висоті 400-500 метрів над рівнем моря, звужується на північ (Абхазія) і розширюється на південний схід (Самегрело). У цій підзоні літо спекотне і середня температура самого жаркого місяця становить 23 градуси. Обсяг опадів - 1300-1450 мм. Цей край характеризується червоно-коричневої грунтом, а в гірських, покритих лісами районах переважно поширена чорноземна грунт. В Абхазії поширені такі види винограду, як Цолікоурі, Чхавері, Оджалеші, а також місцеві види - Авасірхва, Качич і Цхенісдзудзу Апхазурі.

     Підзони:

  • Аджаро-Гурійская
  • Самегрело-Абхазька.

 

товары не найдены.