Decanter World Wine Awards

 

 

 

Decanter World Wine Awards - найбільший міжнародний конкурс в сфері виноробства, який проводиться щорічно у Великобританії. Конкурс заснований у 2004р. видавцями журналу Decanter.

Основна мета цього конкурсу - визначити кращі вина з кожного представленого регіону за допомогою дегустації наосліп. Вина на конкурсі оцінюються за 20-бальною шкалою групою експертів з 25 країн під керівництвом голови Стівена Спурія. Суддями виступають 200 винних критиків і дегустаторів з 25 країн, серед них - 56 Master of Wine та 11 магістрів-сомельє. Вина дегустуються наосліп.

На цьому конкурсі винам присуджуються золоті, срібні та бронзові медалі, а також - спеціальний знак «Commended» (рекомендований). Ті зразки, які отримали золоті медалі, повторно дегустуються в своїх регіональних категоріях. Таким чином, судді визначають по одному кращому вину в своїй категорії - «Regional Trophy». А вже потім, з цих переможців, буде визначено найдостойніший зразок - «International Trophy».

 За підсумками конкурсу, Декантер рекомендує 100 кращих вин в 10 категоріях: «Топ 10« Каберне »,« Топ 10 «Шардоне», «Топ 10« Піно-нуар »,« Топ 10 «Совіньон-блан», «Toп 10« Шираз » , «Топ 10 органічних / біодинамічних вин», «Топ 10 кріплених вин», «Топ 10 нової хвилі (з нових сортів винограду)», «Топ 10 солодких вин», і «Топ 10 кращих золотих медалістів»

Офіційний сайт: http://www.decanter.com


Commended Decanter

Commended Decanter

докладніше
Decanter Bronze

Decanter Bronze

докладніше
Decanter Silver

Decanter Silver

докладніше

Ахашені
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Ахашені
Червоне напівсолодке вино «Ахашені» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в специфічній зоні Ахашені в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом, гармонійним смаком та оксамитовими шоколадними тонами.

Мцване квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Мцване квеврі
Вино біле сухе Глехурі Мцване квеврі. Характеризується ароматом польових квітів, до якого гармонійно приєднуються м'які тони кураги та меду. Смак ароматний, середньої тривалості з вираженими танинами і приємною кислотністю.

Ркацителі квеврі біле сухе
Глехурі

Біле сухе вино Глехурі Ркацителі квеврі
Вино біле сухе Глехурі Ркацителі квеврі. Характеризується фруктовими і квітковими відтінками, смак вина свіжий, м'який, з хорошим балансом, помірним післясмаком та ароматом солодких прянощів.

Цинандалі витримане в дубових діжках
Teliani Valley

Біле сухе вино Цинандалі витримане в дубових діжках
Біле сухе вино Цінандалі витримане в дубових діжках контрольоване за місцем походження назви, виготовлене з сортів винограду Ркацителі та Мцване, зібраних вручну на старих та низьковрожайних виноградниках Цинандалі Характеризується приємним смаком цитрусових, ароматом білого персика, тропічних фруктів та французького дуба. Вино дозріває у французьких дубових бочках протягом…

Кіндзмараулі
Teliani Valley

Червоне напівсолодке вино Кіндзмараулі
червоне напівсолодке вино «Кіндзмараулі» контрольоване за походженням назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Саперав, вирощеногоі в специфічній зоні Кіндзмараульскіх виноградників в Кахетії. Характеризується темно-червоним забарвленням, чітко вираженим букетом та гармонійним оксамитовим смаком.

Кісі Мцване
Teliani Valley

Біле сухе столове вино Кісі Мцване
Вино біле сухе столове «Кісі Мцване» виготовлено з сорту винограду Кісі, вирощеного в селі Ахмета, та сорту винограду Кахетинський Мцване, вирощеного в селі Ікалто. Характеризується яскраво вираженим ароматом білого персика і тропічних фруктів. Має світло-солом'яний колір і стійкий післясмак.

Манаві Мцване
Teliani Valley

Біле сухе вино Манаві Мцване
Біле сухе вино «Манаві Мцване» контрольоване за місцем походження назви виготовлено з відбірного сорту винограду Мцване, вирощеного в специфічній зоні Манаві в Кахетії. Характеризується м'яким ароматом цитрусових, стиглих фруктів, в яких відрізняються тони персика та груші. Має світло-солом'яний колір.

Мукузані
Teliani Valley

Червоне сухе вино Мукузані
Червоне сухе вино «Мукузані» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного на виноградниках специфічної зони Мукузані в Кахетії. Вино дозріває в дубових бочках протягом 12 місяців, характеризується темно-рубіновим забарвленням, яскраво вираженим ароматом та ніжним букетом.

Сапераві
Teliani Valley

Червоне сухе столове вино Сапераві
Червоне сухе столове вино «Сапераві» виготовлено з відбірного винограду сорту Сапераві, вирощеного в Кахетії. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується темно - рубіновим забарвленням, відрізняється екстрактивним, гармонійним смаком та приємною терпкістю.

Сапераві не фільтроване
Teliani Valley

Червоне сухе вино Сапераві нефільтроване
Вино червоне сухе «Сапераві нефільтроване» виготовлене з зібраного вручну високоякісного винограду сорту Сапераві, вирощеного в зоні Цінандалі. Дозріває в дубових бочках протягом 12 місяців. Характеризується ароматом смаженої кави, стиглої вишні та чорносливу, з легким присмаком ванілі. Саперави хорошо сочетается с дубовым ароматом.

Твіши
Teliani Valley

Біле напівсолодке вино Твіши
Біле напівсолодке вино Твіши контрольоване за місцем походження назви виготовлено з відбірного винограду сорту Цолікоурі у специфічній зоні Твіши в Лечхумі. Характеризується світл-ї бурштиновим забарвленням, ніжним, вишуканим смаком та фруктовим ароматом.

Цинандалі
Teliani Valley

Біле сухе вино Цинандалі
Біле сухе вино «Цинандалі» контрольоване за місцем походження назви, виготовлено з відбірного винограду сортів Ркацителі і Мцване зростаючих в Кахеті, в специфічній зоні Цинандалі. Дозріває в дубових бочках протягом 3 місяців. Характеризується світло-солом'яним забарвленням, відрізняється чудовим букетом та неповторним ароматом.

 

 

 

Decanter World Wine Awards - найбільший міжнародний конкурс в сфері виноробства, який проводиться щорічно у Великобританії. Конкурс заснований у 2004р. видавцями журналу Decanter.

Основна мета цього конкурсу - визначити кращі вина з кожного представленого регіону за допомогою дегустації наосліп. Вина на конкурсі оцінюються за 20-бальною шкалою групою експертів з 25 країн під керівництвом голови Стівена Спурія. Суддями виступають 200 винних критиків і дегустаторів з 25 країн, серед них - 56 Master of Wine та 11 магістрів-сомельє. Вина дегустуються наосліп.

На цьому конкурсі винам присуджуються золоті, срібні та бронзові медалі, а також - спеціальний знак «Commended» (рекомендований). Ті зразки, які отримали золоті медалі, повторно дегустуються в своїх регіональних категоріях. Таким чином, судді визначають по одному кращому вину в своїй категорії - «Regional Trophy». А вже потім, з цих переможців, буде визначено найдостойніший зразок - «International Trophy».

 За підсумками конкурсу, Декантер рекомендує 100 кращих вин в 10 категоріях: «Топ 10« Каберне »,« Топ 10 «Шардоне», «Топ 10« Піно-нуар »,« Топ 10 «Совіньон-блан», «Toп 10« Шираз » , «Топ 10 органічних / біодинамічних вин», «Топ 10 кріплених вин», «Топ 10 нової хвилі (з нових сортів винограду)», «Топ 10 солодких вин», і «Топ 10 кращих золотих медалістів»

Офіційний сайт: http://www.decanter.com