В Імереті використовуються традиційні методи виноробства. Основна відмінність полягає в методі добавки 4-5 відсотків виноградної шкірки в сік в період ферментації, що схоже на метод виготовлення італійського Говерно. Процес стабілізації триває 6-8 тижнів.
В Імереті традиційно поширені сорти винограду Цолікоурі, Цицка і Крахуна. Вони використовуються для виробництва білого столового вина. Для виробництва червоного вина використовуються інші поширені тут сорти винограду: Дзелшаві, Шавкапіто, Аладастурі, Остханурское сапери і Сапераві. Ігристі вина виготовляються з сортів Цицка, Горийское Мцване, Шаві Пинті, Аліготе і Шардоне. Сорт винограду Оджалеші зростає в високогірному регіоні Самегрело і в мікрорайонах Салхино-Тамаконі, з нього виготовляється столове вино Оджалеші, яке має інтенсивний колір і натуральний, напівсолодкий смак.
- Мікрозона Свірі